| Štale-boxevi | |
|
+6palma call_me Dichy TiGor Anne b 10 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Štale-boxevi sri lis 24, 2007 8:12 pm | |
| evo jedna svestrana tema.. vrste štala, dimenzije boxeva, materijal za gradnju štale.. raspišite se, i naravno uz argumente priložite sliku ;) |
|
| |
b
Broj postova : 63 Age : 38 Location : zgb Registration date : 12.10.2007
| Naslov: Re: Štale-boxevi čet lis 25, 2007 3:37 pm | |
| drvene štale-najljepše,samo što većina konja voli žvakat drvo pa treba često renovirat :| mi trenutno gradimo drvenu štalu i vodimo rat s kljusinama morali smo limom obložit većinu kutova jer su nam doslovno jeli štalu :x ali mislim da je drvo daleko najljepše | |
|
| |
b
Broj postova : 63 Age : 38 Location : zgb Registration date : 12.10.2007
| Naslov: Re: Štale-boxevi čet lis 25, 2007 3:43 pm | |
| eto jedna slika jednog dijela naše štalice | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Štale-boxevi čet lis 25, 2007 8:17 pm | |
| obrisan off. nastavite s temom.. :victory: |
|
| |
Anne
Broj postova : 151 Age : 37 Location : Karlovac/Barilovic Registration date : 04.10.2007
| |
| |
TiGor
Broj postova : 226 Age : 47 Location : Montenegro Registration date : 27.10.2007
| Naslov: Re: Štale-boxevi sub lis 27, 2007 9:12 pm | |
| Ja sam za drzanje konja u stali vise nego na otvorenom,to pod numero uno.Takodje prednost dajem boxovima u odnosu na vez.Kod nas su dimenzije boxa 4x4m sa automatskim pojilicama......solidno | |
|
| |
Anne
Broj postova : 151 Age : 37 Location : Karlovac/Barilovic Registration date : 04.10.2007
| Naslov: Re: Štale-boxevi ned lis 28, 2007 9:03 pm | |
| Nasi konji su preko ljeta u lauf stali,mogu na pasnjak kad god zele,a sad preko zime naravno u boxevima | |
|
| |
Dichy Admin
Broj postova : 1001 Age : 30 Location : Istra Registration date : 30.09.2007
| Naslov: Re: Štale-boxevi ned lis 28, 2007 10:08 pm | |
| ja Diči držim u box-u samo kada je blato i kada puše vjetar.. ugl. kada su uvijeti u komi... | |
|
| |
call_me
Broj postova : 120 Age : 40 Registration date : 30.10.2007
| Naslov: Re: Štale-boxevi uto lis 30, 2007 8:03 pm | |
| drzanje konja vani!
zdravije, jednostavnije,jeftinije.
ako pljusti danima zaredom,ili pada snjeg i temp. je ispod nule onda idu u stalu.
no ako se temp.ne spusta onda su vani bez obzira na padaline. | |
|
| |
palma
Broj postova : 126 Age : 48 Location : istra Registration date : 28.10.2007
| Naslov: Re: Štale-boxevi sri lis 31, 2007 10:35 am | |
| - Citat :
- drzanje konja vani!
zdravije, jednostavnije,jeftinije.
ako pljusti danima zaredom,ili pada snjeg i temp. je ispod nule onda idu u stalu.
no ako se temp.ne spusta onda su vani bez obzira na padaline. :good: ,slažem se ! vrata štale su inače otvorena pa bilo im na volju! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Štale-boxevi sri lis 31, 2007 4:51 pm | |
| - Dichy je napisao/la:
- ja Diči držim u box-u samo kada je blato i kada puše vjetar.. ugl. kada su uvijeti u komi...
ovako je najbolje..konj uziva vani u prekrasnim danima, a kad je kisa i blato unutra..super. mozez i slikicu stale stavit,, :wink12: |
|
| |
Dichy Admin
| Naslov: Re: Štale-boxevi sri lis 31, 2007 6:03 pm | |
| Evo je moja štala! :yu: | |
|
| |
love my aron
Broj postova : 122 Location : Rijeka - Kostrena Registration date : 31.10.2007
| Naslov: Re: Štale-boxevi čet stu 01, 2007 9:04 pm | |
| Mi imamo štale s automatskim pojilicama građene su od šlipova (pragovi od pruge).Nama štala ima sendvič zid tj. prvi sloj iz vana su šlipovi, a onda ide najlon pa daske koje su izbrušene.Dimenzije box-a su 3x3 metra.Ovo 3x3 metra piše u svakoj knjizi da štale trebaju bit tih dimenzija.Ispod konja je drvo ali mi još stavljamo i pilotinu.Neki kažu da pošto je drvo da se netreba stavljati stelja ali mi ipak stavimo. :lol!: | |
|
| |
kiara
Broj postova : 37 Age : 37 Registration date : 26.11.2007
| Naslov: Re: Štale-boxevi pon pro 03, 2007 12:29 pm | |
| - TiGor je napisao/la:
- Ja sam za drzanje konja u stali vise nego na otvorenom,to pod numero uno.
Ajde objasni mi, molim te, zašto je konjima bolje u boxu nego vani? baš me zanima... :hmhm: Moje cure su u zidanoj štali u 2 boxa, ljeti noći i jutra (osim vikenda) provode u boxu, a popodne u hladu drveća, a kasnije na prostranim pašnjacima do kasnih sati. Zimi su ujutro i kroz noć u boxu, a popodne vani u ispustu ako ne pada kiša. Bilo bi dobro kad bi zapao snijeg...baš me zanima što bi sve stvarale :rolley: Slike kad sitgnem... | |
|
| |
TiGor
Broj postova : 226 Age : 47 Location : Montenegro Registration date : 27.10.2007
| Naslov: Re: Štale-boxevi pon pro 03, 2007 12:38 pm | |
| Jednostavan primjer ...... lako ukrasti kad su na otvorenom. | |
|
| |
kiara
| Naslov: Re: Štale-boxevi pon pro 03, 2007 12:47 pm | |
| i zato treba konje zatvorit u štalu? Jak ti je to argumnet, a da ima možda onda osigurate ispuste iz kojih ih se ne može ukrasti? Postoje i psi čuvari... | |
|
| |
Backy
Broj postova : 279 Age : 30 Location : In heaven... :) Registration date : 24.10.2007
| Naslov: Re: Štale-boxevi pon pro 03, 2007 1:54 pm | |
| Islandski poniji mogu bit cijelu godinu vani, to je zdravije za njihove kosti i pluča.
A kad bi imala konja, bio bi vani kad bi bilo lijepo vrijeme, a u štali kad je jako zima, kiša i tak... | |
|
| |
Dichy Admin
| Naslov: Re: Štale-boxevi pon pro 03, 2007 4:46 pm | |
| - TiGor je napisao/la:
- Jednostavan primjer ...... lako ukrasti kad su na otvorenom.
a sad, baš ukrast, ako ti konj nije vrijedan ne vjerujem da bi ga ukrali... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Štale-boxevi pon pro 03, 2007 6:32 pm | |
| - Dichy je napisao/la:
- TiGor je napisao/la:
- Jednostavan primjer ...... lako ukrasti kad su na otvorenom.
a sad, baš ukrast, ako ti konj nije vrijedan ne vjerujem da bi ga ukrali... a koji konj nije vrijedan..meni su svi VRIJEDNI konji!!! |
|
| |
Anne
| Naslov: Re: Štale-boxevi pon pro 03, 2007 7:33 pm | |
| | |
|
| |
TiGor
| Naslov: Re: Štale-boxevi pon pro 03, 2007 10:39 pm | |
| Za dobrog lopova ne postoji prepreka.Nijesam rekao da je to jedini argument........ali je jedan u nizu.Ne radi se uopste o vrijednosti,svaki konj vrijedi,bar za mene.
Da se razumijemo,ne govorim o tome dali konj,kao drustvena zivotinja moze ili ne moze da zivi napolju,o tome je besmisleno govoriti.Govorim o mojim stavovima ''zasto u stalu''.Moj stav ne mora da bude ispravan,niti trazim da ga bilo ko prihvati kao jedino rjesenje,ali to je moje misljenje.
Zar ne postoji opasnost da neko iz citsog inata,ljubomore i zavisti napravio nesto,sto bi ne daj boze imalo i smrtne posljedice za konje. ( otruje ih i tako to.... ) Aloooooooo imate narkomana sto ce ukrasti konja i prodati ga bilo kom mesaru za kvoter heroina.
Evo sad upavo sjedim kuci i gledam kako napolju lije kisha ko iz kabla,grmljavina neka i pitam se zar moze neko ostaviti konja ili bilo sto napolju po tome vremenu.Ne bih volio mene neko da ostavi svu noc po ovakvoj kishi napolju.Ja po ovom vremenu i cipele unosim u kucu,a da ne govorim o necemu sto mi je drago kao sto je konj.
Slazem se da konj treda da bude sto vise moze napolju,u ispustu,na pasnjaku i tako to i pod budnim okom .....ali generalno padam mraka ulazi u stalu | |
|
| |
kiara
| Naslov: Re: Štale-boxevi uto pro 04, 2007 7:36 pm | |
| To je ok, preko noći u štali, ali po danu vani... Ni ja svoje cure ne bih ostavila vani preko noći ni za živu glavu | |
|
| |
TiGor
| Naslov: Re: Štale-boxevi uto pro 04, 2007 9:46 pm | |
| Eto vidish....o tom se radi | |
|
| |
Dichy Admin
| Naslov: Re: Štale-boxevi uto pro 04, 2007 11:02 pm | |
| ma ne bi ni ja više zbog toga jer je mnogih životinja, nego zbog lopova, jer neznam zadnju krađu konja u hrvatskoj, a kamlo i jednom malom selu... | |
|
| |
TiGor
| Naslov: Re: Štale-boxevi sri pro 05, 2007 8:21 pm | |
| Ipak box je zakon :flower: ali cinjenica da je konjima ''dosadno'' da su stalno u boxu.Slazem se da treba sto vise vremena da provode napolju.Ali na kraju.....pravac box :) ili stala.
Opet cuh od jednog cicice kojeg sam mozda negdje i pomenuo da ako konj boravi stalno u boxu u tom,kako on kaze polu mraku i ako se ne izvodi redovno potpuno moze promjeniti cud,oni su drustvena bica,vole desavanja ne vole samocu,uvjek ljubopitljivo proviruju glavu kroz prozorcice gledajuci ko im to ide u susret..... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Štale-boxevi | |
| |
|
| |
| Štale-boxevi | |
|